Wahnsinn!

De naam is allesomvattend en niet te vermijden. Wahnsinn staat al meer dan 10 jaar bekend om zijn muzikale live-shows,  gebracht door 8 rasmuzikanten, welke als een orkaan over het publiek denderen (letterlijk). En met live-show bedoelen we ook écht live: geen bas uit keyboards, geen tuba uit accordeons, geen electrodrums, nee helemaal niks van dat alles, dat is pas liefde voor muziek! Iedere sound die je hoort komt uit het instrument dat daarvoor gemaakt is!

Het repertoire kenmerkt zich als Volkstümlich, Schlager,  Alpenparade, Ober-bayerisch, Glansparade, Hüttenfest, Polka en Steirisch; van Apres-ski tot Feestmuziek, van Polka tot Golden Oldie, alle remmen gaan los!

Een strakke blazerssectie (die erotische Kapelle), überdikke drum ’n bass sounds, pompende tuba solo’s,  vette gitaren en stralende accordeon-licks, overgoten met een heerlijke süße soße von 4 Wiener Sängerstimmen! Uiteraard zal de kenmerkende witte vleugel niet ontbreken tijdens een party met Wahnsinn.

Wahnsinn: een van de weinige volledige live bands welke het apres-ski-oktoberfest-oberkrain-mallorca-ballerman-bier-/tentfeest repertoire echt serieus neemt en aangevuld met enkele Hollandse kneiters en pop-songs al menig  feest heeft gemaakt tot een sensatie dat zijn weerga niet kent.

Auf geht’s los! O’zapft ist! Bis Wahnsinn!

Sponsors

Bandleden

Gilbert Willemsen

Gilbert Willemsen

Leadzang

Een oude bekende terug aan het front! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij Gilbert: “polka’s schlagers und viel mehr” zijn zijn lust en zijn leven. Met een gigantisch groot bereik kan Gilbert ieder nummer loepzuiver uit zijn strot toveren.

Zijn enthousiasme op het podium straalt er vanaf, Gilbert is dan ook een echt podiumbeest! Danspasjes worden ter plekke bedacht en direct uitgevoerd.

Naast Wahnsinn is Gilbert regelmatig onderweg met het duo Kickdown.In zijn vrije tijd gaat hij graag zonnen in Frankrijk of skiën in Oostenrijk.

Tip: voor een goede zelfgedraaide sigaret moet je bij Gilbert zijn!

Gilbert woont samen met Ron in Geleen en heeft 3 kinderen. 

Dennis Lenssen

Dennis Lenssen

Gitaar & Backing vocals

De stille maar o zo belangrijke factor binnen Wahnsinn: Guitar Hero Dennis is ‘von Anfang an‘ bij de band en kan bestsellers schrijven over the belevenissen ‘on the road’ .  Begonnen op Flügelhorn bij de Putherbergkapel, later omgeschoold tot begenadigd gitarist en inmiddels niet van het podium af te krijgen.

Met zijn akoestische ovation gitaar zorgt hij bij de polka’s voor de echte Oostenrijkse klank. Daarnaast scheurt bij de schlagers, NDW en apres ski nummers er lekker op los op zijn Fender Strat. Backing vocals van Dennis klinken gelikt en strak. De hoogtes die hij bereikt doet menig toehoorder twijfelen over zijn geaardheid, doch geen paniek, Dennis is getrouwd met Aukje en woont met zijn 2 kinderen in Geleen.

Kasper Ummels

Kasper Ummels

Tuba & Trombone

Kasper is eveneens wereldberoemd, maar dan van het jeugbandje Outside. Na de stop van deze band via Booze & the wildcats uiteindelijk terecht gekomen bij Wahnsinn, waar hij met zijn Lechner zijn ei inmiddels al meer dan 8 jaar kwijt kan. Van stevige polka’s van oa de Haderlumpen gaat zijn hart sneller kloppen.

Naast Lechneren is zijn specialiteit het zo vaak mogelijk uit Lederhosen scheuren. Inmiddels is Kasper vaste klant bij kledingreparatie Sittard.

Kasper zorgt voor de aangename geurtjes op het podium en tijdens de repetities. Of dit iets te maken heeft met het, inmiddels tot traditie verworden, eten van satékroketten bij Esso het Anker in Roosteren, laten we in het midden.

Kasper is getrouwd met Rianne en zij hebben hun nest in Sittard.

Zijn instrumentarium bestaat uit een Lechner bariton en een ….. ventieltrombone.

Tom Kleijkers

Tom Kleijkers

Klarinet & Saxofoon

De IT-man alias sjmale haan van de band en tevens de enige houtblazer (sjteak dea kroam in de fik!) Hij is verantwoordelijk voor deze website (nee de juffrouw bovenin is niet zijn vrouw…..). Als rasechte Gelener heeft Tommie al heel vaak een thuiswedstrijd gespeeld. Ook Tom is niet vies van een lekkere geel geschuimde pretbuis!

Tafels beklimmen, bovenop boxen een saxsolo geven, vleugel-diven, niks is Tom te maf!

Tom is getrouwd met Suzanne en woont in Geleen. Hij speelt op een Selmer SA 80 serie II alt-sax en een Buffet Crampon Festival Bes klarinet 

Ronald Douven

Ronald Douven

Trompet & Bariton

Ronald zorgt ervoor dat de biervoorraad (Schultenbräu) in ons repetitiehonk op peil blijft. 

Op twitter verschijnt regelmatig een foto van zijn volgeladen kofferbak…..alles prima, zolang het maar bij deze foto’s blijft…….

Zo overenthousiast als deze Oost-blokker is (zonder gel in zijn haar is Ronald de look-a-like van een rasechte Pool of Tsjech), zo gek worden de overige bandleden regelmatig van zijn lompigheid op het podium. Hij stoot werkelijk alles om, flesjes ventielolie, flessen drank, hele instrumenten. Alleen de glazen bier, daar trampelt hij netjes omheen.

Opperste concentratie als hij der Alte Dessauer uit zijn trompetje perst. Als ie zelf vindt dat zijn solo goed verlopen is trakteert hij zichzelf regelmatig op een klein schnepske na afloop van de show waarna hij lekker naast zijn Joyce in hun huis in Oirsbeek kruipt.

Ronald speelt op een van Laar trompet en een besson frontbell bariton.

Bert Hinlopen

Bert Hinlopen

Accordeon & Toetsen

De enige Holländer binnen de band en dan ook nog met een echte zupan-penspiano. Één voordeel: Bert is wèl ingeburgerd, hij kent de volksmuziekscene als geen ander en is er helemaal in thuis.

Bert heeft een zesde zintuig voor frietwagens, cateringhoeken, noem maar op, Bert weet ze als eerste te vinden en staat dan met een big-smile zijn frietje oorlog en frikadelletje te verwerken.

Zijn Keyboard heeft hij verwerkt in een echte vleugel. De hamertjes van de vleugel slaan de toetsen  van zijn Yamaha Motif rechtstreeks aan: een unieke vleugel in muziekland.

Bert woont in Born en is vader van een dochter.

Paul Niessen

Paul Niessen

Drums

D’r Paul oes Kirchroa is de motor van de band. Lekker de drive erin houden is zijn moto. Op zijn glinsterende Mapex-setje mept hij er flink op los! Aan elektrische kitjes moet hij nog wennen, want na een week op zo’n ding geslagen te hebben, zat er al een fikse scheur in een bekken-pad.

Buiten de optredens met Wahnsinn kun je Paul in het dierenasiel tegenkomen, hier verleent hij samen met zijn vriendin Wendy goede zorgen aan alle beestjes. 

Van een grote schotel geslacht schapievlees van Abdoel in de nachtelijke uren is Paul niet vies. En geef hem eens ongelijk! Naast Holzhacker is Paul ook meesterimitator van Guus Meewis en consorten.

In Kirchroa woont Paul samen met Wendy.

Paul drumt op een Mapex Saturn kit in de kleur laser Ivory (bling bling), gebruikt Black Panther snare drums, Paiste cymbals, Balbex drumsticks en Remo vellen.

Ray Hollender

Ray(mond) Hollender

Basgitaar

Ondanks dat zijn naam wellicht anders doet vermoeden is Ray geen Hollander. Zijn achternaam had dan ook beter bij Bert gepast…

Ray heeft al een behoorlijke staat van dienst erop zitten: hij is bassist geweest bij Booze & the Wildcats en bij Noizz. Daarna is hij als FOH-geluidsman aan de slag gegaan bij Network en Noizz en in juli 2013 was hij toe aan een nieuwe uitdaging en gooide hij het over een totaal andere boeg: het bassen van polka’s, schlagers en apres-ski muziek. Het “Lederhöschen” zit hem inmiddels als gegoten en de geruchten gaan dat hij er ook al in slaapt. Als “stand up comedian” van de band zorgt Ray voor de “vrolijke noten” en probeert ie alles anders te laten lijken dan het in werkelijkheid is.

Om bij te komen van de heftig wilde optredens met Wahnsinn verhuurt hij door de week gereedschappen en busjes bij een bekende verhuurfirma.

Zijn instrumentarium bij bestaat uit een dikke 5-snarige Music Man stingray.

Ray is getrouwd met Danielle, heeft 2 kinderen en woont in Heerlen.